NOAB nieuws

AanDeOrde

Op deze website hebben wij voor u, voor zover mogelijk, een complete en actuele nieuwsfaciliteit ingericht.

Met dagelijkse relevante nieuwsberichten en periodieke nieuwsbrieven houden wij u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Aan de rechterzijde van de pagina treft u de meest recente nieuws artikelen. Klik op de titel om het volledige artikel te lezen.

Soeterboek & Partners verstuurt regelmatig een nieuwsbrief aan haar klanten en geïnteresseerden. Hierin houden we u op de hoogte over actueel financieel-economisch nieuws.


AanDeOrde Nr.01-2018
 

AanDeOrde Nr.01-2017

AanDeOrde Nr.02-2017

AanDeOrde Nr.03-2017

AanDeOrde Nr.04-2017

AanDeOrde Nr.05-2017

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatse fscale nieuws? meld u direct aan voor onze nieuwsbrief service.
*
*

Recht.nl nieuws

Beslag met behulp van een drone: een novum

In dit artikel wordt de vraag beantwoord of het juridisch mogelijk is dat gerechtsdeurwaarders beslag leggen door middel van een waarneming gedaan met een camera die hangt aan een drone. Civielrechtelijk lijken daarvoor geen belemmeringen te bestaan.


Het overnamerecht in het vernieuwde huwelijksvermogensrecht


Eenzijdig wijzigingsbeding pensioenregeling ongeldig ondanks instemming OR

Hof Den Bosch oordeelde dat een werknemer niet hoefde te accepteren dat zijn werkgever eenzijdig de pensioenregeling zou wijzigen met als gevolg dat hij binnen een periode van twee jaar 30% van de verschuldigde pensioenpremie zou moeten gaan betalen. Dit terwijl zowel in zijn arbeidsovereenkomst...


Geen btw-factuur van gemeente voor straatparkeren

De Hoge Raad oordeelt in twee procedures over naheffingsaanslagen parkeerbelasting dat een gemeente niet verplicht kan worden om een btw-factuur uit te reiken. Ook hoeft volgens de HR de verordening parkeerbelasting niet te vermelden of een btw-bedrag is inbegrepen in het parkeertarief.


AVG vereist uitbreiding van privacyverklaring

De AVG somt uitdrukkelijk op welke informatie over de verwerking van persoonsgegevens aan betrokkenen moet worden verstrekt. Een overzicht.


Taxence fiscaal nieuws voor professionals: Nieuws & Achtergrond RSS

Besluit Wob-verzoek inkeerbeleid buitenlands vermogen

De minister van Financiƫn heeft op 21 maart 2018 een besluit genomen op een Wob-verzoek over het inkeerbeleid voor in het buitenland gestald vermogen.


Toekomstige betalingen WLZ geen box 3-schuld

Staat op de peildatum in juridische zin nog niet vast dat de verplichting tot betaling van de eigen bijdrage voor langdurige zorg zich in toekomstige jaren zal voordoen en zo ja, wat de hoogte van die eigen bijdrage zal zijn? Dan zijn deze betalingen niet vergelijkbaar met verplichtingen tot het betalen van lijfrente of alimentatie en kwalificeren niet als schuld in box 3.


Lijst met toegelaten buitenlandse lijfrenteverzekeraars gepubliceerd

De actuele lijst met toegelaten buitenlandse lijfrenteverzekeraars is gepubliceerd.